Hotelul „Codru” din capitală - despre care se știe că i-ar aparține prim-vcepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc - a fost cumpărat de Moldova Agroindbank. Acest lucru reiese dintr-un comunicat de presă plasat pe pagina instituției în care se menționează că „Consiliul băncii a decis reamplasarea sediul central al MAIB în clădirea unde acumse află complexul hotelier „Codru”.

Moldova Agroindbank a ajuns la un nivel înalt de dezvoltare, investind în aceşti 25 de ani de activitate în calitate, inovaţie şi infrastructură modernă. Pentru a-şi menţine în continuare poziţia lider al sistemului bancar naţional şi a-şi spori performanţa are nevoie de un edificiu nou pentru Oficiul Central, actualul sediu valorificându-şi pe deplin capacitatea, mai este menționat în comunicat. 

Recent, banca a organizat un concurs public de oferte privind procurarea unei clădiri pentru reamplasarea sediului central, cu cerinţe care să răspundă necesităţilor şi viziunii băncii asupra unui viitor oficiu central al MAIB. În rezultatul examinării mai multor oferte, la propunerea Comitetului de Conducere, Consiliul băncii a decis în favoarea complexului hotelier „Codru", amplasarea căruia corespunde cel mai mult cerinţelor tehnice stabilite – căi de acces la principalele artere din municipiu, curte şi teren aferent cu suprafaţă pentru locuri de parcare, săli pentru activităţile centrului de instruire al băncii etc.

„Banca este de mai mulţi ani în căutarea unui nou sediu pentru oficiul Central, deoarece actuala clădire nu mai este încăpătoare pentru numărul de subunităţi existente. Acestă situaţie creează incomodităţi, consumă mai multe resurse, timp şi scade eficienţa colaborării între departamentele Centralei băncii, 60% din personalul cărora este amplasat astăzi în câteva locaţii din diferite sectoare ale oraşului, sporind eforturile şi cheltuielile de logistică aferente. Totodată, în prezent, MAIB implementează un proiect amplu de transformare al băncii, care prevede reorganizarea modelului de business prin focusarea personalului din reţeaua de filiale şi agenţii asupra calităţii şi rapidităţii deservirii clientului, vânzărilor proactive. Acesta presupune centralizarea activităţilor operaţionale de control şi procesare tehnică a operaţiunilor şi tranzacţiilor din filiale în Oficiul central, într-un Back Office modern. Bineînţeles că acest proiect înseamnă şi o migrare a numărului de personal în cadrul Oficiului central, extinderea unor departamente şi crearea altor noi. Astfel, un sediu nou va asigura la cel mai înalt nivel necesităţile curente şi viitoare ale instituţiei noastre.", a comentat decizia preşedintele Consiliului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

Banca a iniţiat elaborarea caietului de sarcini pentru proiectul de reconstrucţie al complexului de clădiri în baza ultimelor tendinţe de design şi tehnologii în domeniu, astfel încât viitorul sediu central al MAIB să devină o clădire de referinţă al capitalei din punct de vedere arhitectural. Până la începerea lucrărilor de reconstrucţie, în următoarele maximum 3-5 luni, complexul hotelier „Codru" va continua să activeze conform genului de activitate actual.

Hotelul Codru, cu o suprafaţă totală de 12.600 de metri pătraţi, a fost proprietate de stat până în decembrie 2008, când a fost privatizat de compania Daranian Holdings Limited din Cipru, care a plătit 50,3 milioane de lei, preţ considerat drept derizoriu. Un raport al Curţii de Conturi stabilise că din această tranzacţie statul urma să încaseze cel puţin 212 milioane de lei, adică de patru ori mai mult. Presa a scris că în spatele tranzacţiei ar fi stat fostul prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc. La scurt timp după privatizarea imobilului, Daranian Holding a transferat hotelul unui alt offshore - Investment Development Group.

În septembrie 2010, Investment Development Group vinde acea cotă de participare, astfel încât hotelul Codru devine proprietatea Finpar Victoria Limited, unul dintre doi asociaţi ai Finpar Invest SRL.

În mai 2012 deja, potrivit unui extras din Registrul de stat al Persoanelor juridice, singurul asociat al Finpar Invest SRL era OTIV Prime Real Estate B.V. din Olanda. Tot în presă a apărut informația de mai multe ori că Holdingul OTIV aparţine lui Vlad Plahotniuc, iar denumirea vine de la iniţialele numelor membrilor familiei sale: Oxana, Timofei, Inochentie şi Vladimir.