Compania efectuează o revizuire strategică a tuturor activelor sale de la intrarea în fondul GIP al SUA cu intenția de a-și îmbunătăți eficiența și, prin urmare, dorește să se alăture acestui activ, lucru care a fost problematic în ultimii ani. Despre acest lucru scrie publicația spaniolă Eleconomista.es

Operațiunea ar putea fi evaluată la peste 500 de milioane de euro, care se vor adăuga la cele circa 3.000 milioane  pe care le-a obţinut deja pentru alte cesiuni în Columbia. Compania prevede să prezinte planul strategic la sfârşitul lunii februarie ori începutul lunii martie. Iniţial a fost fixată data de 28 februarie, însă nu este una definitivă, informează El Economista.

Gas Natural Fenosa este prezentă în Moldova din 2000 și deservește peste 800.000 de clienți, prin filialele sale Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, dedicate distribuției și comercializării energiei electrice în centrul și sudul țării, inclusiv capitala sa (Chișinău).

Activitatea în Moldova include distribuția reglementată a energiei electrice, care reprezintă 70% din totalul țării.

Guvernul R. Moldovei şi Gas Natural Fenosa au ajuns la un acord la mijlocul anului 2016 pentru achitarea deficitului de tarif acumulat. Acordul recunoaşte un deficit până în anul 2015 şi plus dobânda în volum de 80 milioane euro, în legătură cu deprecierea monedei naţionale şi stabilea o perioadă de recuperare între anii 2017 şi 2020.

Publicația spaniolă mai scrie că Gas Natural a încheiat marţi, 16 ianuarie, o emisie de bonuri în volum de 850 milioane euro şi scadenţa în ianuarie anul 2028. Această emisie a fost fixată cu un cupon anual de 1,5%. Preţul de emisie a noilor bonuri este de 98,937% a valorii sale nominale. Emisia, lansată în cadrul programului Euro Medium Term Notes, a fost supra subscrisă de peste 2,5 ori și a primit ordine de la mai mult de 130 de investitori instituționali din 24 de țări. Plata acestei operațiuni este programată pentru data de 29 ianuarie 2018.

La fel, Citigroup a lansat o ofertă de răscumpărare a bonurilor cu scadențe între 2019 și 2023, ale cărui rezultate vor fi cunoscute la data de 23 ianuarie a acestui an. Este prevăzut că bonurile noi, în totalitate ori parţial, să fie schimbate prin bonurile ce au fost achiziţionate de către Citigroup Global Markets Limited.