Premierul Pavel Filip promite că în 2018 aproape fiecare localitate din R. Moldova va avea un drum reparat. Declarația a fost făcută aseară de prim-ministru în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1

Vorbind despre prioritățile incluse în bugetul pentru anul 2018, Filip a precizat că aproximativ 2,4 miliarde de lei vor alocate pentru reparația și construcția drumurilor. Șeful Cabinetului de Miniștri a fost întrebat dacă există deja o hartă a drumurilor care vor fi reparate.

„Există proiecte absolut concrete. Sunt foarte mulți kilometri de drumuri naționale. Dar, pe lângă aceasta, vreau să vă spun că în 2018 fiecare localitate va avea, practic, un drum reparat. Atunci când vom vorbi despre repartizarea din fondul rutier, ne vom orienta spre localități, astfel ca acei oameni să se poată bucura de lucruri palpabile și să simtă anumite schimbări”, a declarat prim-ministrul.

------------------ Amintim că ministrul Economiei, Octavian Calmâc a declarat că instituția pe care o conduce își dorește 5 miliarde de lei din bugetul pe 2018, pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii drumurilor. 

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, suma respectivă este formată din sursele oferite de partenerii de dezvoltare BEI, BERD și Banca Mondială, circa 380 milioane de euro, precum și din  acumulările la Fondul Rutier.