Companiile de asigurări au obținut per totalul pieței venituri cu aproape un procent mai mici din serviciile oferite în nouă luni 2017, pe fondul unei creșteri cu 5.3 la sută a primelor brute subscrise, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), informează MOLDPRES.

Veniturile societăților de asigurări per total s-au ridicat la 1 miliard 689.6 milioane de lei, cu 0,8 la sută sub nivelul anului trecut, ca urmare a creșterii cheltuielilor cu 4.4 la sută și a pierderilor mai mari suportate în nouă luni. Profitul până la impozitare s-a redus considerabil, cu 61.3 la sută, constată statisticile oficiale. 

Asigurătorii au vândut în nouă luni polițe în sumă de 1 miliard 68 milioane de lei moldovenești, cu 54 milioane mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Și volumul despăgubirilor a crescut, însă într-un ritm relativ mai lent decât al primelor brute subscrise, cu 4.7 la sută, până la 336.6  milioane.

Potrivit datelor prezentate de companii, asigurările generale continuă să domine piața, cu o pondere de 94.0 la sută, în timp ce cota asigurărilor de viață a crescut nesemnificativ și reprezintă doar 6 la sută din volumul primelor brute subscrise.

Segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă a deţinătorilor de autovehicule a înregistrat o creştere de 7.1 la sută a primelor brute subscrise comparativ cu nouă luni ale anului 2016, până la peste jumătate de miliard de lei. Este cel mai mare segment al pieței cu o cotă de peste 48%, urmat de asigurările CASCO, care dețin o pondere de aproape 20 la sută.