În Republica Moldova ar putea fi deschisă o fabrică de prelucrare a subproduselor de origine animală, precum şi de reciclare a uleiurilor de gătit uzate. Un asemenea proiect ar putea fi realizat de compania italiană „Salgaim Ecologic”. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu reprezentanţii companiei, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a menţionat că intenţia companiei italiene de a aduce investiţii în Republica Moldova vine să soluţioneze o problemă ce ţine şi de realizarea angajamentelor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Este vorba de asigurarea serviciilor de colectare şi gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, cu respectarea tuturor standardelor europene. Totodată, Pavel Filip a remarcat că domeniul de colectare a uleiurilor de gătit uzate, de asemenea, reprezintă interes pentru Republica Moldova în vederea diminuării pericolului pentru mediul înconjurător.

La rândul lor, reprezentanţii Salgaim Ecologic au menţionat buna colaborare cu specialiştii moldoveni şi au prezentat opinia lor privind măsurile care urmează să fie luate de autorităţile moldovene în vederea asigurării unui sistem performant în domeniul procesării deşeurilor animale.