Agenția Proprietăți Publice (APP) a anunțat un nou termen limită pentru participarea la licitația de vânzare a companiei Vestmoldtransgaz., termenul va fi extins cu încă două săptămâni.

În anunțul APP, se spune că termenul limită de depunere a ofertelor este 28 decembrie ora 15:00 și nu 15 decembrie cum a fost anunțat anterior. 

Prețul pe care autoritățile de la Chișinău îl cer pentru Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei și se cere de la cumpărător ca să investească, timp de 2 ani, o sumă de aproximativ 90 de milioane de euro. 

Agenția Proprietății Publice a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie,  organizarea unei runde de privatizare a 61 bunuri proprietate publică de stat, cu utilizarea instrumentelor prevăzute de legislație.

---------------- Guvernul a scos la vânzare compania care deține gazoductul Iaşi-Ungheni, „Vestmoldtransgaz”, „Fabrica de sticlă din Chișinău”, „Tutun CTC” și „Combinatul Poligrafic din Chişinău". Acestea sunt și cele mai scumpe bunuri ale statului, care au fost scoase la vânzare în această rundă de privatizări.

Prețurile de început pentru aceste bunuri sunt:

„Vestmoldtransgaz” - 180 milioande lei

„Fabrica de sticlă din Chișinău” - 175 milioane lei

„Tutun CTC” - peste 250 milioane de lei 

„Combinatul Poligrafic din Chişinău" - 130 milioane lei

Este deja a treia rundă din acest an, iar valoarea activelor trece de două miliarde lei. Urmează a fi scoase la licitații „cu strigare” pachetele de acţiuni la 17 societăţi pe acţiuni deţinute de stat. 

Amintim că acțiunile „TUTUN CTC” au mai fost scoase la vânzare, dar nu au trezit interesul cumpărătorilor potenţiali. Aceeași situație este și în cazul hotelului Chișinău, a „Fabricii de sticlă” și a „Combinatului Poligrafic din Chişinău"