Ministerul de Finanțe dezminte informaţiile publicate de Ion Sturza, potrivit cărora, ieri, Bordul FMI ar fi refuzat să examineze chestiunea privind semnarea unui Memorandum de finanţare cu Republica Moldova. Pe pagina instituției de resort a fost plasată reacția Ministerul de Finanțe care spune că: „pregătirile pentru aprobarea programului Republicii Moldova de către Bordul FMI sunt la etapa finală. Calendarul rămâne unul normal, iar discuţiile tehnice continuă”

La fel mai este menționat și faptul că autoritățile din Republica Moldova aşteaptă „să fie anunţată cât de curând data şedinţei Bordului FMI și precizăm că nu există nicio conexiune între alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi încheierea acordului cu FMI. Sunt două procese total independente, care doar s-au suprapus în timp”.

Amintim și că preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dezmințit informaţiile publicate de Ion Sturza, potrivit cărora, ieri, boardul FMI ar fi refuzat să examineze chestiunea privind semnarea unui Memorandum de finanţare cu Republica Moldova. Într-o declaraţie făcută pentru Deschide.MD, speakerul spune că, „fie domnul Sturza devine o persoană foarte rău informată, fie devine o persoană mincinoasă, care încearcă să manipuleze opinia publică, mai ales că o face în context electoral".

Andrian Candu a conchis că "domnul Sturza, în calitatea sa de fost prim-ministru, probabil ar trebui să ştie că subiectele legate de finanţe şi economie trebuie abordate cu tact şi cu o anumită atitudine. Nu-i stă bine dumnealui să facă ceea ce face, mai ales dacă se pretinde a fi un profesionist".

Fostul premier Ion Sturza a scris astăzi pe Facebook că membrii Consiliului Director al FMI nu au discutat programul de colaborare cu Guvernul Republicii Moldova la ultima ședință din 19 octombrie. El consideră că o finanțare din partea acestei organizații internaționale nu va fi acordată pe parcursul acestui an.