Guvernul tratează cu "Dedeman" revenirea pe piaţa din Republica Moldova, totuși, deocamdată, e prematur a se vorbi despre rezultate, a declarat în exclusivitate pentru Deschide.MD şeful secretariatului Consiliului economic pe lângă prim-ministru, Ion Lupan.

Discuțiile încă derulează. Asta e tot ce vă pot spune. Nu dorim să comentăm cât timp nu vom avea un rezultat cert, fie pozitiv, fie negativ”, a menționat el.

Amintim că la mijlocul lunii octombrie, avocații "Dedeman" au anunțat retragerea proiectului investițional din Republica Moldova din cauza barierelor administrative, a birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale.

Consilierii CMC au dat vina unii pe alții și și-au declinat răspunderea. Și așa cum „după război sunt mulți eroi”, unii au anunțat că regretă acest fapt şi trag nădejde că investitorul din stânga Prutului se va răzgândi.

Pe parcursul ultimelor săptămâni consilierii liberali din Consiliul municipal au încercat să propună spre dezbatere subiectul „Dedeman” în cadrul ședinței legislativului local, însă propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi. Azi, ședința CMC nici nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. În sala de ședințe au fost prezenți doar 7 consilieri din partea PPEM, PLDM și PCRM.

----În şedinţa din 17 februarie 2017 a Comisiei municipale pentru construcții, arhitectură și relații funciare, mai mulți consilieri - în special din partea PSRM și PCRM - i-au imputat proiectului absenţa unui plan urbanistic zonal şi probabilitatea de a aglomera şi mai mult traficul în zona Gării de Nord. Reamintim că "Dedeman" urma să construiască un centru specializat în comercializarea materialelor de construcţie pe terenurile fostei fabrici de piele din Chişinău, demolând, conform contractului încheiat cu „Piele" SA în 2015, peste 50 de blocuri (construite în anii '60 ai secolului trecut şi, majoritatea, în stare avariată) şi amenajând ca atare 460 de locuri de parcare pentru clienţi şi alte 50 de asemenea locuri pentru proprii angajaţi.

Ulterior, premierul Pavel Filip a încercat să restabilească dialogul cu proprietarii "Dedeman". Șeful Executivului a cerut Consiliului economic să analizeze problema din toate perspectivele ei și restabilească dialogul cu investitorul român.