Membri ai consiliului directorilor a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) vor începe, pe 23 octombrie, o vizită de lucru de patru zile în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile și businessmanii noua strategie a băncii pentru țară.

Potrivit unui comunicat al BERD, aceștia vor discuta susținerea de către bancă a economiei Republicii Moldova cu un cerc larg de părți interesate, inclusiv reprezentanți ai autorităților, investitori străini și locali, reprezentanți ai asociațiilor de afaceri, ONG-uri, parteneri de dezvoltare și diplomați.

Delegația BERD va vizita și evalua capacitățile de producere a doi investitori străini din domeniul automotivelor, în zona economică liberă Bălți. 

Documentul care trebuie să fie publicat la sfârșitul acestui an va include prioritățile băncii pentru 2017-2022. Prioritățile incluse vor fi: transformarea sectorului bancar din R.Moldova, securitatea energetică și eficiența energetică, creșterea competitivității din contul suportului firmelor viabile, încurajarea investițiilor străine directe și dezvoltarea infrastructurii de transport și municipale.

BERD este un important investitor din R.Moldova. Până acum, BERD a investit peste 1 mlrd de euro în diferite sectoare: infrastructură, energie, sectorul bancar, industrie, comerț și agricultură.