Natalia Politov-Cangaș nu mai deține funcția de președinte al Comitetului de Direcție (CD) de la Victoriabank, după ce Consiliului de Administrație al băncii a decis la ședința din 14 octombrie, ca această funcție să fie deținută de Corneliu Ghimpu, care până în prezent a exercitat funcția de Prim-vicepreședinte CD.

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație al B.C. „VICTORIABANK" S.A. în noua sa componență, au fost aleși în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație (CA) - Victor Țurcan și în funcția de Vicepreședinte CA - Ion Prisăcaru, iar în calitate de Președinte al Comitetului de Direcție (CD) a fost desemnat Corneliu Ghimpu, care până în prezent a exercitat funcția de Prim-vicepreședinte CD.

Deschide.MD amintește că în jurul numelui Nataliei Politov-Cangaș a avut loc un adevărat scandal după ce la Adunarea Acționarilor de la începutul anului 2014 un grup de acționari despre care se spunea că ar fi afiliați afaceristului Veaceslav Platon au încercat să o demită pe Cangaș de la conducerea Victoriabank. Ulterior Politov a fost restabilită în funcție de instanța de judecată.

Acest scandal a pornit după ce președintele CA al băncii, Victor Țurcanu declara în 2014 că ceea ce s-a produs la bancă în în acea perioadă este ieșit din comun, când acționarii au influențat conducerea executivă pentru acordarea creditelor cu un grad înalt de risc, credite neacoperite cu gajuri reale.

Ulterior Politov a explicat majorarea volumului creditelor neperformante prin întreruperea intenționată a plăților la împrumuturile de 470 mil. de lei luate de la Victoriabank în noiembrie 2013. Politov - Cangaș, lăsa a tunci de înțeles că de fapt împrumuturile au fost luate de reprezentanții firmelor lui Veaceslav Platon, care controlează mai multe pachete de acțiuni de la Victoriabank.

La sfârșitul anului 2013 volumul creditelor neperformante la Victoriabank a constituit 867 mil. de lei (13% din totalul portofoliului de credite).