Biroul Naţional de Statistică comunică că în luna august 2017, producția industrială (serie brută) s-a majorat cu 6,4 % față de luna corespunzătoare din anul precedent, anunță instituției.

Majorarea se datorează creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+6,4%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+11,1%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-1,0%).

În luna august 2017, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 7,0%, ca efect al creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+7,5%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+7,9%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-7,7%).

În ianuarie-august 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 1,4%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+1,7%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,2%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-1,9%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-august 2017, comparativ cu ianuarie-august 2016, a crescut cu 3,5%, datorită creșterii în industria prelucrătoare (+4,2%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-3,3%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,2%).