Banca Comercială „Unibank” încearcă să înstrăineze bunurile deținute. Pe 10 octombrie, organizează o licitaţie cu strigare în cadrul căreia speră să vândă câteva mașini, spații comerciale și bancomate.

Astfel, pentru un „Hyundai Equus”, produs în anul 2013 și cu 48 de mii de km la bord, banca vrea să încaseze aproape 664 de mii de lei. La fel, un imobil cu o suprafață de peste 700 m2, dotat cu mobilier și echipament de birou, dar și un garaj de peste 100 de m2, amplasate în orașul Hâncești, au un preț de pornire de 2,26 de milioane de lei.

Tot în aceeași zi, „Unibank” scoate la licitație 28 de bancomate. Prețul total al acestora este de aproape 1,3 milioane de lei.

Termenul-limită de depunere a cererilor de participare la licitaţie este data de 9 octombrie. Pasul licitaţiei în cazul în care preţul de expunere al bunului este sub un milion de lei constituie 5%. În cazul celor între un milion de lei şi cinci milioane de lei este de 3%. Pentru cele mai scumpe de 5 milioane de lei – 2% din preţul de pornire.

Acontul, ce urmează obligatoriu să fie transferat, constituie 10% din preţul de pornire. Pentru instituţiile de stat se acceptă şi scrisoarea de garanţie de la bănci sau de la instituţie, în mărimea preţului iniţial de vânzare a bunului licitat. De asemenea, trebuie achitată taxa de participare, după cum urmează:

  • pentru loturile cu un preţ de expunere de până la 1 milion de lei – 100 de lei;
  • pentru loturile cu un preţ de expunere mai mare de 1 milion de lei – 500 de lei.

Modelul cererii de participare la licitaţie şi documentele necesare pentru prezentare le puteţi găsi pe site-ul oficial al băncii www.unibank.md.

Amintim că, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, aflate în proces de lichidare, scot la vânzare bunurile deținute. În cadrul licitațiilor sunt comercializate terenuri, garaje, autoturisme, spații comerciale și locuințe.

sursa: bizlaw.md