Întreprinderea Municipală „Apă-Canal” Cahul solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) lui ajustarea tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru perioada anului 2017. În fapt este o cerere de majorare a tarifului.

Potrivit ANRE, vineri va avea loc o dezbatere publică, unde vor fi discutate mai multe subiecte, printre care metodologia de calculare a prețurilor-plafon și a tarifelor fixe la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie, regulamentul privind garanţiile de origine pentru energia electrică produsă din surse regenerabile de energie, dar și solicitarea ÎM „Apă-Canal” Cahul pentru aprobarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru perioada anului 2017.

Contactat de Deschide.MD, directorul ANRE, Tudor Copaci a declarat că este o solicitare de ajustare a tarifelor, însă decizia va fi luată în urma dezbaterilor publice. 

---------------------- Amintim că pe 19 mai 2017, ANRE a aprobat majorarea tarifului la apă în Chișinău și Ungheni. Astfel tariful final pentru consumatorii casnici fiind de 10 lei și 69 de bani, iar pentru agenții economici - 24 lei 46 bani. Tot atunci ANRE a decis să majoreze tarifele la apă și pentru locuitorii orașului Ungheni. Astfel consumatorii casnici plătesc cu 7 lei 52 bani mai mult iar consumatorii non-casnici achită plăti cu 5 lei 15 bani mai mult.