Guvernul va acorda Republicii Moldova o finanțare nerambursabilă de 550.000 de euro, în vederea elaborării proiectului tehnic detaliat pentru lucrările de construcție a gazoductului Ungheni - Chișinău, potrivit unui Memorandum aprobat în ședința de miercuri a Executivului.

Suma va fi alocată în baza Acordului dintre guvernele celor două țări privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, scrie Agerpres.

Finanțarea nerambursabilă de 550.000 de euro este destinată fazei a doua a construcției gazoductului care interconectează sistemele de transport gaze naturale din România și Republica Moldova.

"Implementator/ beneficiar al acțiunilor care urmează să fie derulate va fi Vestmoldtrans, operatorul de transport gaze naturale din Republica Moldova, iar executant — Transgaz, operatorul român de transport", se precizează în comunicatul citat.

De asemenea încă trei milioane de euro vor fi oferite de România pentru reparaţia a 83 de grădinițe din ţara noastră. Acest lucru prevede Programul de cooperare între Executivele de la Chişinău şi Bucureşti pentru acest an.

Documentul a fost aprobat, miercuri, de către membrii Cabinetului de miniștri. Banii sunt alocaţi din contul împrumutului nerambursabil de 100 de milioane de euro, pe care Guvernul României a promis că îl va oferi ţării noastre pentru proiecte de modernizare.