Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării anunță investiții majore în economia R.Moldova. După cinci ani de negocieri, gigantul german Erich Jaeger, lider global în producția de conectori de înaltă calitate, a ales să își extindă operațiunile în R.Moldova. 

Cu 130 de noi locuri de muncă pentru personal calificat și specializat, această investiție va stimula economia locală și va contribui la dezvoltarea continuă a Republicii Moldova ca hub tehnologic și industrial”, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Instituția precizează că Erich Jaeger, recunoscut la nivel mondial pentru proiectarea și producția de conectori de înaltă calitate, colaborează cu producători de renume din industria auto și vehiculelor comerciale, precum și cu companii din diverse alte sectoare. Decizia de a investi în R. Moldova a fost influențată de mai mulți factori cheie cum ar fi forța de muncă calificată, apropiere de UE. Beneficiile acordului de liber schimb cu UE sunt, de asemenea, un atu major.

Noua unitate de producție va fi găzduită de Zona Economică Liberă Valkaneș din Comrat pe o suprafață de 4 mii de metri pătrați.

Investiția Erich Jaeger în Republica Moldova este mai mult decât o simplă extindere a afacerilor. Este un testament al potențialului și valorii pe care țara noastră o oferă investitorilor internaționali”, se mai arată în comunicat.