Angajamentul constant și ferm față de inovație și calitate, securitate și integritatea datelor a făcut ca serviciul guvernamental de plăți electronice MPay să câștige sigur încrederea clienților, beneficiarilor și să își extindă colaborarea cu noi instituții și organizații de divers profil. O spune directorul Agenției de Guvernare Electronică, Olga Tumuruc. În cadrul unui eveniment aniversar,  Olga Tumuruc a remarcat că astăzi MPay este cu desăvârșire unul dintre cele mai populare servicii electronice dezvoltate vreodată de către echipa eGov, transmite IPN.

Anul trecut MPay a venit în ajutorul refugiaților din Ucraina prin colectarea de fonduri, iar în acest an a devenit cel mai popular serviciu în rândul tinerilor din Republica Moldova care au accesat voucherul cultural. Tot anul 2023 a revoluționat plățile electronice prin faptul că se pilotează proiectul salarial care prevede distribuirea salariilor pentru angajații din sectorul bugetar prin intermediul MPay.

Prima plată prin MPay a avut loc acum 10 ani, la 13 septembrie 2013, fiind achitată taxa pentru un cazier judiciar în valoare de 30 de lei. Astăzi, sunt peste 22,5 miliarde de lei încasați prin MPay și peste 37 de milioane de tranzacții procesate.

Serviciul a fost lansat în septembrie 2013 de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvern cu suportul Grupului Băncii Mondiale. MPay este un serviciu digital modern, o inițiativă inovatoare a Guvernului pentru a facilita și simplifica procesele de plată în relația dintre cetățeni și instituțiile guvernamentale.