Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se întrunește miercuri, 7 iunie, pentru a stabili noul tarif la gaze naturale pentru consumatorii finali.

ANRE a recepționat astăzi, 5 iunie 2023, solicitarea S.A. „Moldovagaz” privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali, bazată pe estimările prețurilor prezentate de S.A. „Energocom”. Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitarea furnizorului. Specialiștii Agenției vor analiza argumentele invocate și vor veni cu o decizie asupra proiectului în cadrul ședinței publice extraordinare, planificată să aibă loc miercuri, 7 iunie 2023”, se arată în comunicatul instituției.

Amintim că S.A. „Energocom” a expediat vineri, 2 iunie, companiei „Moldovagaz” scrisoarea cu prognoza prețurilor de vânzare a gazelor naturale pentru perioada iunie-decembrie 2023.

Deschide și: Gazul s-ar putea ieftini chiar de săptămâna viitoare. Energocom a expediat către Moldovagaz prognoza prețurilor

Vești bune pentru moldoveni! Prețul la gaze naturale ar urma să scadă cu circa 10 lei

Ulterior, Moldovagaz a anunțat că a transmis Agenției Naționale de Reglementare în Energetică cererea de reducere a tarifului. Potrivit proiectului de calcul, tariful mediu pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus la 16.49 lei pentru un metru cub, sau cu 36,8%.

Deschide și: Moldovagaz a transmis către ANRE o cerere de reducere a tarifului la gazele naturale

De precizat că, la moment, consumatorii casnici achită 29,27 lei pentru un metru cub de gaze.