Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ar putea aproba noul tarif la gaze naturale deja săptămâna viitoare. S.A. „Energocom” a expediat astăzi companiei „Moldovagaz” scrisoarea cu prognoza prețurilor de vânzare a gazelor naturale pentru perioada iunie-decembrie 2023.

Prețurile sunt mai mici, decăt cele prognozate de la Gazprom. Mai ales pentru perioada toamna-iarna, unde diferența este una substanțială”, a anunțat membrul consiliului de administrație al S.A. „Energocom”, Alexandru Slusari.

Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, după recepționarea prognozei prețurilor, Moldovagaz are la dispoziție două zile lucrătoare pentru a prezenta la ANRE cererea privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale. Ulterior, în termen de trei zile lucrătoare, Agenția este obligată să aprobe noul tarif.

Amintim că CSE a adoptat o hotărâre cu privire la simplificarea procedurii de revizuire, de către ANRE, a tarifelor la gaze naturale. Potrivit ministrului Energiei, Victor Parlicov, acest lucru ar urma să ducă la micșorarea tarifului la gaze naturale.

Deschide și: Vom plăti mai puțin pentru gaz. Hotărârea adoptată de CSE

De precizat că, la moment, consumatorii casnici achită 29,27 lei pentru un metru cub de gaze.