Agenția de Reglementare în Energetică anunță că va lua în calcul noul preț de achiziție al energiei electrice și că acesta se va expune în tarifele pentru consumatori.

În urma semnării de către Energocom a unui nou contract privind achiziția de energiei electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească (MGRES) s-au creat noi condiții pe piață. Astfel, după prezentare contractelor de către furnizori, Agenția va lua în calcul prețul de achiziție de 66 USD/MWh și se va expune asupra întrunirii condițiilor de ajustare a tarifelor”, anunță reprezentanții ANRE printr-o notă de informare.

Amintim, că Energocom SA a anunțat că a renegociat contractul cu Centrala Termoelectrică (MGRES) și că noul preț de achiziție este cu 7 dolari mai mic decât cel de până acum. Lunar, compania va procura circa 282 de mii de MWh de la MGRES, adică 90% din necesarul de consum. Restul necesar de energie electrică urmează să fie procurat de la Nuclearelectrica din România.

Deschide și  Energocom a renegociat cu MGRES Cuciurgan prețul la energia electrică. Contractul, încheiat pe jumătate de an