Energocom a făcut în premieră o achiziție de gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri, cumpărând 24 de MWh pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul a fost de 240 de lei românești pe MWh, echivalentul a 48,82 euro. Această acțiune a fost făcută pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic.

Directorul interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, a declarat că scopul achiziției a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a R. Moldova. Gazele urmează să fie revândute către Moldovagaz, iar prețul nu include costul de transport.

Energocom caută în prezent parteneri din diferite țări pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri. Prin diversificarea surselor de aprovizionare, compania își propune să își asigure o mai mare stabilitate și securitate în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale.

Un MWh este echivalentul a aproximativ 94 metri cubi de gaz, ceea ce înseamnă că prețul de achiziție a 1000 metri cubi de gaz de pe Bursa Română de Mărfuri ar fi de aproximativ 500 euro.