Peste 707,6 milioane de lei - aceasta este suma încasărilor Serviciului Vamal la bugetul de stat pentru perioada 13 – 19 martie. Banii colectați sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

Pe parcursul săptămânii precedente, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 16,9 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 569 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 60 024 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 98 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 300 mii de lei.

Iar de la începutul anului curent, au fost colectate la bugetul de stat circa 7,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 20,6 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022, precizează Serviciul Vamal.