Republica Moldova aderă la Asociația Mondială de Drumuri (PIARC). Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre în acest sens. Potrivit deciziei, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a fost desemnat ca autoritate responsabilă pentru realizarea angajamentelor ce reies din calitatea de membru al asociației.

Participarea R.Moldova în această Asociație va permite preluarea celor mai bune practici internaționale în domeniul drumurilor, se arată într-un comunicat emis de MIDR.

Principalele domenii de activitate a Asociației se axează pe administrarea drumurilor, mobilitate, infrastructură rezistentă, siguranță și durabilitate. 

Membrii PIARC au mai multe avantaje, între care cooperarea la nivel internațional pe subiecte legate de drumuri, participarea la Comitetele Tehnice și Grupurile de lucru, schimbul de experiență cu statele membre și nu numai, acces la baza de date a asociației, care include rapoarte tehnice, date statistice, rapoarte, studii.

PIARC a fost fondată în anul 1909 pentru a facilita cooperarea la nivel internațional a specialiștilor în domeniul drumurilor. Membrii de bază sunt agențiile rutiere din 122 de țări.