Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut astăzi la București o întrevedere cu ministrul Energiei al României, Virgil Popescu. Cei doi miniștri au discutat prioritățile cooperării în domeniul energetic.

Sunt la București. Am discutat cu Virgil Popescu, Ministrul Energiei al României, despre principalele priorități bilaterale din domeniul energetic.

  • livrarea de gaze și energie electrică;
  • interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune (Bălți - Suceava);
  • investiții românești în sectorul energetic din țara noastră;
  • colaborarea în domeniul energiei nucleare”, a punctat ministrul Andrei Spînu.

Ministrul Energiei al României, Virgil Popescu, a menționat că în discuția cu Andrei Spînu au fost puse în discuție proiecte concrete de interconectarea energetică a R.Moldova cu România.

Am avut un dialog fructuos, care s-a bazat pe buna cooperare pe care o avem cu Republica Moldova, mai ales în domeniul energiei. Am încercat să trasăm proiecte concrete cu privire la cooperarea dintre cele două state în perioada următoare, cu precădere pe cele care prevăd interconectarea energetică a Republicii Moldova cu România. Au fost trecute în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral”, a scris Virgil popescu pe contul său de Facebook.

Tot astăzi, ministrul moldovean a avut întrevederi cu reprezentanții principalelor companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica.

Andrei Spînu reiterează convingerea că securitatea energetică a R.Moldova poate fi asigurată doar cu sprijinul României și aduce mulțumiri partenerilor români pentru ajutorul acordat.

Am zis-o în repetarea rânduri, securitatea energetică a țării noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook