Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se convoacă în ședință pentru a examina cererile depuse de Premier Energy și FEE Nord. Ședința va avea loc astăzi, la ora 16-30.

De menționat că astăzi, cei doi furnizori au prezentat la ANRE cererile de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice din partea celor doi furnizori. Astfel, consumatorii casnici ai Premier Energy ar urma să achite 4,62 lei în loc de 5,91 lei pentru un kilowatt (în scădere cu 22%). Consumatorii FEE Nord ar putea achita 5,35 lei în loc de 5,6 lei (în scădere cu 4,5%).

Deschide și: Vom plăti mai puțin. Tariful solicitat de Premier Energy și FEE Nord pentru energie electrică

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu anunța că, conform calculelor preliminare, tariful la energie electrică ar urma să scadă cu 25% și va constitui în jur de 4 lei.

Deschide și: Comisia pentru Situații Excepționale se convoacă în ședință. Tariful la energie electrică ar urma să scadă cu circa 25%

CSE a decis: Premier Energy și FEE Nord, obligate să prezinte noile tarife la energia electrică

Totodată, Spînu anunța că în anul 2023, tariful la enectricitate ar putea să scadă mai mult.

Deschide și: Spînu: Tariful la electricitate ar trebui să scadă până la aproximativ 4 lei, iar în ianuarie ar mai urma o ieftinire