Tariful la energie electrică ar putea să scadă cu 1,29 lei/kWh pentru consumatorii Premier Energy și cu 0,25 lei/kWh pentru consumatorii FEE Nord. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat cererile de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice din partea celor doi furnizori.

Astfel, consumatorii casnici ai Premier Energy ar urma să achite 4,62 lei în loc de 5,91 lei pentru un kilowatt (în scădere cu 22%). Consumatorii FEE Nord ar putea achita 5,35 lei în loc de 5,6 lei (în scădere cu 4,5%).

De menționat că ANRE a anunțat astăzi că cele două companii au trimis cererile de ajustare a tarifului. În acest sens, în decurs de trei zile, ANRE va examina și aproba prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu anunța că, conform calculelor preliminare, tariful la energie electrică ar urma să scadă cu 25% și va constitui în jur de 4 lei.

Deschide și: Comisia pentru Situații Excepționale se convoacă în ședință. Tariful la energie electrică ar urma să scadă cu circa 25%

CSE a decis: Premier Energy și FEE Nord, obligate să prezinte noile tarife la energia electrică

Totodată, Spînu anunța că în anul 2023, tariful la enectricitate ar putea să scadă mai mult.

Deschide și: Spînu: Tariful la electricitate ar trebui să scadă până la aproximativ 4 lei, iar în ianuarie ar mai urma o ieftinire