Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că tariful pentru energia electrică ar urma să scadă până la aproximativ 4 lei/KWh. Dar, acest lucru urmează să fie stabilit de către specialiștii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. De asemenea, ministrul ne anunță că în luna ianuarie ar trebui să ne așteptăm la o nouă scădere de tarif la energia electrică.

În zilele următoare ANRE trebuie să reducă tariful. Asta a fost decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Am dat termen de trei zile, eu sper că azi, mâine, cel târziu, deja să fie anunțat, asta înseamnă că tariful pentru cetățeni ar trebui să scadă cu minimum 25%, chiar începând cu luna decembrie.

Aproximativ va fi un preț de 4 lei, deja ANRE-ul trebuie să calculeze exact care va fi prețul. De asemenea, dacă reușim să menținem acest contract, așa cum am spus, pentru ianuarie, februarie și martie, s-ar putea ca în ianuarie să mai avem o scădere. Iarăși, ANRE-ul, care este structura responsabilă, trebuie să facă toate calculele”, a declarat Andrei Spînu în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Menționăm, că la sfârșitul lunii noiembrie a fost majorat tariful energiei electrice pentru consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, de la 4,77 lei/kWh – până la 5,91 lei/kWh,  iar consumatorii deserviți Furnizarea Energiei Electrice Nord aveau un tarif majorat până la 5,60 lei/kWh, comparativ cu 4,81 lei/kWh până atunci.

Deschide și: Micșorarea tarifului la lumină // Directorul Energocom anunță când vor fi semnate contractele cu Premier Energy și FEE Nord