Statele Unite ale Americii felicită autoritățile de la Chișinău pentru semnarea acordului dintre Energocom și Centrala de la Cuciurgan (MGRES) privind furnizarea energiei electrice malului drept. Ambasadorul SUA în R.Moldova, Kent Logsdon, a menționat în cadrul unei convorbiri cu viceprim-ministrul, Andrei Spînu, că acest acord „reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori”.

Totodată, Logsdon a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale Republicii Moldova.

Amintim că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie. Totodată, părțile au convenit să analizeze opțiunea prelungirii contractului pentru perioada ianuarie - martie 2023.

Deschide și: Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie

Ulterior, Andrei Spînu a precizat că această decizie a fost luată cu un singur scop - să țină R. Moldova conectată la electricitate, gaz, căldură și să avem cel mai mic tarif posibil.

Deschide și: Spînu vine cu explicații după ce a fost criticat pentru decizia de a livra Tiraspolului gazul rusesc: Malul drept nu va achita pentru gaz