Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a oferit câteva detalii de după culisele negocierilor cu reprezentanții regiunii transnistrene de la MGRES, în privința livrării energiei electrice pentru cei de pe malul drept.

Ministrul a spus că inițial, cei din regiunea transnistreană cereau un preț de 82 de dolari per MW, dar în urma negocierilor s-a ajuns la prețul de 73 de dolari.

Comparativ cu prețul la bursa din România, este cel mai bun preț de acum. Haideți să recunoaștem: cantitatea de gaz 5,7 mln metri cubi - această cantitate nu ajunge nici malului drept, nici malului stâng. Ținând cont că malul drept trebuie să aloce o anumită cantitate de gaz, altfel acea industrie nu va putea funcționa. Maxim va putea funcționa în proporție de 20% sau 30%. Respectiv asta a fost la negocieri: ei inițial au vrut un preț de 82 dolari. Dar am ajuns la un preț de mijloc, pentru că este vorba de negocieri. Am negociat până s-a ajuns la prețul de 73 de dolari”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Ministrul a mai adăugat că dacă nu se ajungea la această înțelegere, tariful la energia electrică ar fi putut crește până la 8 lei pentru consumatorii din R. Moldova.