Volumul total de energie electrică pe care România îl furnizează în această perioadă R. Moldova, în diverse modalități, reprezintă 80-90% din necesarul total de consum, iar România va continua să sprijine R. Moldova din punct de vedere energetic, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, scrie adevarul.ro.

Bogdan Aurescu a spus că România va livra și lemn de foc pentru gospodăriile din R. Moldova, a livrat și păcură, ca un combustibil alternativ pentru centrale electrice din R. Moldova, iar reuniunea ministerială a Platformei de sprijin pentru R. Moldova, care a avut loc la Paris pe 21 noiembrie și pe care a coprezidat-o împreună cu miniștrii de externe francez și german, s-a concentrat pe ajutorul pe care comunitatea internațională trebuie să-l acorde R. Moldova pentru a face față acestei crize energetice.

„Această situație are mai mulți factori, este 100% dependentă de gazul din Rusia și 70% dependentă de electricitatea din Transnistria. Ucraina nu a mai putut transporta energie electrică pentru România, dar România a acționat foarte prompt. Am livrat încă din octombrie energie electrică, la un preț redus. Volumul total pe care România îl livrează în acest moment ajunge la 80-90% din necesarul pe care R. Moldova îl are nevoie. România va continua să sprijine din punct de vedere energetic, vom livra și lemn de foc pentru gospodăriile care au nevoie, am livrat și păcură ca un combustibil alternativ pentru centralele electrice din Moldova”, a declarat Bogdan Aurescu.

Amintim că, astăzi, SA Energocom a anunțat că a majorat volumele de energie electrică procurată direct de la producătorii din România.

Deschide și: Un nou ajutor de peste Prut! România a majorat volumele de energie electrică livrate R.Moldova