Președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, vine cu detalii privind anunțul făcut de secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, ce ține de reducerea cu 56% a volumului de gaze naturale livrate de SAP „Gazprom” către R.Moldova. Șeful companiei a precizat că, ca și în luna noiembrie, în decembrie R.Moldova va primi zilnic 5,7 mln. m3 de gaze naturale.

Nu este vorba de reducerea volumelor comparativ cu luna noiembrie. Este vorba de reducere conform contractului. Aceleași volume pe care am primit în noiembrie, vom primi și în decembrie”, a declarat el pentru reporterii Deschide.MD.

Totodată, a precizat Vadim Ceban, bronarea capacităților suplimentare de gaze naturale poate avea loc și în baza licitațiilor zilnice: „Cu aceasta lucrăm mai departe”.

Amintim că secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, a anunțat că începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%.

Deschide și: Gazprom continuă șantajul R.Moldova. Livrările de gaze naturale în decembrie vor fi reduse cu peste 56% din volumul necesar