Biroul Politici de Reintegrare prezintă date privind importurilor și exporturilor din/în UE ale companiilor din regiunea transnistreană pentru perioada anilor 2014-2021. Într-un comunicat de presă BPR precizează că spațiul Uniunii Europene (UE) este cea mai atractivă și activă destinație a tranzacțiilor comercial-economice desfășurate de către companiile din regiunea transnistreană, care sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice și posedă licențe și acte permisive emise de către autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Biroul precizează că cea mai intensă perioadă a exporturilor de mărfuri în UE a fost în anul 2015 (64,39%), iar a importurilor din UE în anul 2014 (47,17%).

În pofida fluctuațiilor procentuale în fiecare an, UE rămâne în continuare principala destinație a bunurile produse/ introduse în raioanele de est ale Republicii Moldova, ceea de evidențiază interesul sporit al agenților economici din regiune de a avea relații de afaceri cu UE și de a activa conform rigorilor cadrului normativ național”, precizează BPR.