Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat în perioada 26 septembrie -02 octombrie se ridică la circa 623,5 milioane de lei. De asemenea, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 24,5 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 21,4 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 6,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 652 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 96 284 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 46 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 189 mii de lei.