Concernul rus Gazprom va livra un volum redus de gaze naturale pentru R.Moldova în luna octombrie. Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit demnitarului, astăzi, Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie.

Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie a anului trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat el.

De menționat că Andrei Spînu a anunțat că, începând cu 1 octombrie, Republica Moldova ar urma să achite un preț aproximativ de 1050 de dolari pentru mia de metri cubi, față de 1880 dolari cât achită acum.

Deschide și: Prețul la gaz ar urma să fie micșorat cu peste 40% din 1 octombrie. Andrei Spînu: Ne așteptăm ca Gazprom să respecte contractul semnat

În seara zilei de joi, 29 septembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat procurarea, prin intermediul „Energocom”, a 15 milioane m3 de gaze naturale de la Moldovagaz la un preț de 511 milioane de lei.

Deschide și: CSE a decis: Rezervele de stat vor fi completate cu încă 15 milioane m3 de gaze naturale