Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu salută lansarea de către Uniunea Europeană și Centrul de Comerț Internațional a noului instrument pentru a ajuta companiile moldovenești să fortifice comerțul cu UE.

Potrivit lui, programul ajută companiile să identifice cele mai promițătoare piețe și produse de comercializat, oferă o imagine de ansamblu asupra condițiilor de acces pe piață și îndrumă afacerile către resurse suplimentare și agenții locale.

Biroul de asistență pentru comerț al Parteneriatului Estic – EaP Trade Helpdesk – este un proiect finanțat de UE în cadrul inițiativei EU4Business, conceput și implementat de Centrul de Comerț Internațional (ITC) pentru a stimula competitivitatea comercială a microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (MIMM) din țările Parteneriatului estic în regiune și în Uniunea Europeană (UE).

Prin intermediul lui, actorii publici și privați vor avea acces la informații comerciale ușor de utilizat care să contribuie la intensificarea comerțului între țările din regiunea Parteneriatului Estic și cu UE.

Deschide și: Biroul de asistență pentru comerț al Parteneriatului Estic va stimula dezvoltarea întreprinderilor mici din R. Moldova