PSRM anunță că va prezenta în octombrie propriul plan anticriză de salvare a R.Moldova. Potrivit reprezentanților formațiunii, „este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența guvernului doar agravează criza social-economică”.

Socialiștii susțin că R.Moldova se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală: „Nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie”.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc! Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată”, precizează PSRM.

Reprezentanții formațiunii menționează că problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară.

Este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența guvernului doar agravează criza social-economică. În octombrie Partidul Socialiștilor va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării”, au mai precizat ei.

În acest sens, PSRM insistă pe „demisia Guvernului”, „organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, „resetarea guvernării” și „numirea unui guvern profesionist responsabil”.