Primele cisterne de păcură pentru suplinirea rezervei de stat au ajuns în R.Moldova din România, anunță autoritățile de la Chișinău.

Ne pregătim de iarnă. S-a început livrarea păcurii. Astăzi, primele cisterne de păcură au ajuns pentru suplinirea rezervei de stat. Mulțumesc Ministerului Afacerilor Interne, Căii Ferate din Moldova, Termoelectrica și Agenției Rezerve Materiale pentru efort”, a scris viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Totodată, Executivul de la Chișinău a precizat că păcura a fost livrată din România.

În perioada următoare, la Chișinău urmează să ajungă și alte garnituri feroviare cu păcură”, se arată într-un anunț al Guvernului.

De menționat că anterior, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că, în scopul asigurării necesarului de păcură pentru perioada rece a anului, SA „Termoelectrica” va achiziționa, prin negocieri directe, și va semna contracte de vânzare-cumpărare a păcurii, în cantitate de până la 190 mii tone, după aprobarea prealabilă în cadrul consiliului societății. Achiziția efectuată de Termoelectrica va fi scutită de plata taxei pe valoarea adăugată, a accizei și a taxei vamale, pe o perioadă ce nu va depăși 31 mai 2023.

Deschide și: CSE a aprobat noi măsuri privind asigurarea securității energetice și majorarea rezervelor de gaze naturale