În cadrul vizitei la Berlin, Președintele Maia Sandu a purtat discuții cu reprezentanții mediului de afaceri din Germania.

Șefa statului a fost invitata evenimentului „RTL Dialog Unter Drei”, o platformă informală de discuții, găzduită de compania audiovizuală germană RTL. Aceasta a întrunit conducători ai celor mai mari corporații industriale din Germania - inclusiv Rewe Group, Audi, BASF, Otto Group, Deutsche Bahn, Deutsche Telekom și altele -, pentru a pune în discuție oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova investitorilor străini. Maia Sandu a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova în contextul războiului Rusiei în Ucraina, despre agenda de reforme și perspectivele integrării europene a țării noastre.

Pe finalul vizitei în capitala germană, Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Ost-Ausschuss, asociație de business specializată pe relațiile cu Europa Centrală și de Est. Șefa statului le-a vorbit liderilor industriilor germane - între care Knauf, METRO AG, BP Europa, concernul agricol Deutsche Saatgut -, despre reformele pentru sprijinirea mediului de afaceri, pornite în Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră, în special în contextul obținerii statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Maia Sandu a menționat că suntem interesați de atragerea investițiilor germane în diverse sectoare, cum ar fi cel agricol sau de procesare, investiții ce vor crea noi locuri de muncă pentru cetățenii noștri. În prezent, în Moldova activează deja peste 400 de companii cu capital german.