Premierul Natalia Gavrilița le recomandă jurnaliștilor să întrebe Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cum a efectuat calculele care au dus la majorarea tarifelor la gazele naturale până la aproape 30 de lei pentru metrul cub.

”Trebuie să întrebați ANRE cum s-a ajuns la aceste calcule. Vedem că cresc prețurile la nivel internațional, dar ne dăm seama că există o limită cât pot să-și permită oamenii. De aceea, Guvernul vine cu ajutor. Anul trecut am dat 1,7 miliarde de lei pentru gospodării și peste 600 milioane de lei pentru antreprenori. Lucrăm la programul de vulnerabilitate energetică. Sezonul de încălzire încă nu a început. Așteptăm 1 octombrie să trecem la o noua formulă ca să avem un preț mai avantajos. Îndemn oamenii să se preocupe de eficiența energetică. Facem tot posibilul pentru a avea alternative la gazele naturale, trecem termoelectrica la pacură, etc. Dar într-adevar e un preț exorbitant” a declarat Gavrilița în urma ședinței Guvernului, care a avut loc astăzi la Cahul.

Ea a menționat că trebuie să ANRE trebuie să se consulte pe larg cu toți experții în energie și în finanțe, după care să stabilească o metodologie clară de calcul a tarifului la gazele naturale.

Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi noile tarife la gaze naturale. Astfel, consumatorii casnici ar urma să scoată din buzunar 29,27 lei pentru un metru cub de gaze (cu TVA).

Deschide și: Noul tarif la gaze naturale, aprobat de ANRE. Consumatorii casnici vor plăti 29,27 lei pentru un metru cub