Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile prețuri plafon la carburanți pentru acest weekend. Potrivit datelor prezentate de ANRE, un litru de benzină va costa 25,69 lei, cu 8 bani mai mult, iar un litru de motorină va costa 25,94 lei, cu 16 bani mai mult.

Agenția anunță, că în ultima săptămână, prețurile au crescut cu 8 bani/litru la benzina și cu 29 bani/litru la motorina.

ANRE justifică creșterea carburanților prin faptul că în ultimele zile, cotațiile Platts au înregistrat creșteri semnificative. 

„Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente se datorează creșterii  cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european”, se arată în comunicatul ANRE.