Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că s-a autosesizat referitor la decizia autorităților din Rusia de a interzice importul de produse vegetale din Republica Moldova. În acest sens, MAIA anunță despre organizarea la data de 11 august a unei întruniri cu factorii de decizie din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Asociațiilor de profil ale producătorilor agricoli și exportatorilor, pentru a analiza și discuta informația publicată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor).

Amintim că Rosselhoznadzor a interzis, începând cu 15 august, importul unor produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova din cauza așa ziselor ”încălcări repetate ale standardelor de calitate”.

Detalii: Sunt mai dulci merele ”vasalilor” Moscovei! Rusia interzice importul produselor vegetale din R. Moldova, însă nu și din Transnistria

Contactați de reporterii Deschide.MD, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au comunicat că, până la această oră, nu au primit nicio informație oficială din partea Rosselhoznadzor privind decizia de a interzice importul produselor vegetale din R.Moldova.

Detalii: Reacția ANSA după ce Moscova a interzis importul fructelor și legumelor din R.Moldova