Cotațiile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultima jumătate de an. Asta după ce date din SUA au arătat că stocurile de țiței și benzină au crescut brusc săptămâna trecută, iar grupul țărilor OPEC+ a anunțat că își va crește ținta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi.

Contractele futures pentru petrolul marca Brent au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 3,7%, la 96,78 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 21 februarie, cu trei zile înainte de începutul invaziei ruse în Ucraina.

Iar contractele futures pentru marca West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 4%, până la 90,66 dolari, cel mai scăzut nivel din 10 februarie. 

Stocurile de benzină din SUA au arătat, de asemenea, o creştere surprinzătoare pe măsură ce cererea a încetinit, a anunţat Administraţia americană pentru informaţii în domeniul energiei.

”O coborâre sub 90 de dolari este acum o posibilitate foarte reală, care este destul de remarcabilă, având în vedere cât de strânsă rămâne piaţa şi cât de puţine posibilităţi există pentru a atenua acest lucru” a declarat Craig Erlam, analist senior de piaţă la Oanda din Londra.

Dar discuţiile despre recesiune devin din ce în ce mai puternice şi, dacă ar deveni realitate, probabil că vor aborda o parte din dezechilibru, a adăugat analistul.