Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR). Discuția s-a axat pe subiecte privind situația mediului investițional din Republica Moldova, fluidizarea traficului la frontieră, mecanisme de cooperare, precum și alte subiecte de interes comun.

Ministrul Budianschi a mulțumit reprezentanților AIR pentru propunerile și recomandările formulate şi a apreciat rolul AIR în dezvoltarea mediului de afaceri.

La rândul său, Dan Nuțiu, președintele executiv AIR, a apreciat receptivitatea și deschiderea autorităților din Moldova, menționând că România rămâne mereu un partener de încredere pentru Republica Moldova.

Ședința s-a desfășurat la Ministerul Finanțelor la data de 23 iunie anul curent. Din partea AIR au participat președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu și membrii AIR, printre care Vice-președinte AIR, Andrei Stan, Șef Serviciu Juridic BTLeasing, Aureliu Rotaru, Reprezentant Fepra EPR, Simion Bogdan, Administrator Betty Ice, Liuba Stasiev, iar din partea Ministerului au participat ministrul Finanțelor, Dumitru Budinschi și conducătorii subdiviziunilor responsabile de investiții publice și politici fiscale și vamale, Viorel Pană șiCorina Alexa.

Din AIR fac parte 30 membri cu investiții de circa 120 milioane euro și o cifră de afaceri de 400 milioane euro în Republica Moldova. Membrii AIR reprezintă companii ce sunt specializate pe diverse ramuri de activitate: farmaceutic, juridic, asigurări, comerț, IT, construcții, transport, distribuție, consultanță, industria vinicolă, etc.