Președintele Consiliului de administrare al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, anunță că este prematur de vorbit despre o posibilă micșorare a tarifului la gaze naturale pentru consumatorii finali, și asta pentru că prețul de achiziție a acestora rămâne unul înalt.

Vreau să amintesc că în ianuarie când a fost modificat tariful pentru consumatorii finali, prețul de achiziție al gazelor naturale a fost de 620 dolari/1000 m3. Chiar dacă în aprilie prețul de achiziție a ajuns la 1194 dolari, iar în mai se așteaptă un preț de 920 dolari pentru 1000 m3, SA «Moldovagaz» va menține tariful actual. Drept urmare, este prematur să vorbim despre premise pentru micșorarea tarifului”, a declarat el.

De menționat că anterior, Cebananunța că tariful la gaz pentru consumatorii finali ar putea ajunge până la 21 lei pentru perioada de vară. El susține că majorarea tarifului trebuie cerută conform metodologiei de calcul, iar compania trebuie să acționeze conform legii și deciziilor Comisiei Situații Excepționale.

Detalii: Tariful la gaz pentru consumatorul final ar putea ajunge la 21 lei. Ceban: Vara când consumul e mai mic trebuie să fie un tarif mai înalt