Ministerul Culturii al R. Moldova, Universitatea de Stat din Moldova (USM), Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România anunță revenirea Salonului Internațional de Carte Bookfest la Chișinău.

Astfel, consorțiul de parteneri al Bookfest Chișinău, printre care și noul membru – USM, a stabilit perioada de desfășurare a evenimentului pentru 31 august – 4 septembrie.

În acest sens, pe parcursul ultimelor zile, Igor Șarov, rectorul USM, a avut mai multe ședințe tehnice cu Gheorghe Prini, președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova și Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România în cadrul cărora au fost schițate liniile de acțiune pentru perioada următoare.

Partenerii au convenit întărirea colaborării cu Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova, care va deține, începând cu această ediție, un rol și mai important în logistica evenimentului.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este un eveniment cultural și comercial ce va reuni edituri, distribuitori de carte, instituții și asociații de cultură etc. Unul dintre scopurile Bookfest Chișinău este promovarea culturii române prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

Mai multe detalii despre ediția 2022 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău vor fi oferite în cursul lunilor următoare.