Și la acest început de an, Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău va fi prezent pe scena Naţionalului din Bucureşti cu un spectacol recent din repertoriul curent, dublu premiat la Gala UNITEM, o poveste împănată cu picanterii, susţinută de o distribuţie de zile mari.

Pe 16 ianuarie 2022, de la ora 19.00, la Sala Studio a TNB, Teatrul Naţional Mihai Eminescu (TNME) din Chişinău prezintă spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, scrie Ziarul Metropolis.

Regia: Alexandru Cozub.

Scenografia: Iurie Matei

Costumele: Tatiana Popescu.

În distribuție, reputați actori ai TNME, deja bine-cunoscuți și publicului nostru:   Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșc / Igor Babiac.

Spectacolul a avut premiera pe 30 noiembrie 2020 și la recent încheiata Gală a Premiilor UNITEM 2021, ediția a XX-a, aniversară, a obținut următoarele premii pentru: CEL MAI BUN ROL MASCULIN – Petru HADÂRCĂ, pentru rolul Froggy, și CELE MAI BUNE COSTUME TEATRALE – Tatiana POPESCU.

Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel à la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată  à  la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.