Ana-Dorica Blaga, fiica marelui filosof, poet și dramaturg român Lucian Blaga, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

„Dorli”, cum era alintată de părinții săi s-a născut în Berna, Elveția, pe 2 mai 1930. Până la vârsta de 9 ani, Dorli a trăit cu părinții ei, Lucian Blaga și Cornelia Brediceanu, în mai multe țări din Europa – Elveția, Austria, Portugalia și Franța. Apoi, familia s-a stabilit la Cluj.

Dorli a studiat la liceul din Sibiu, în condițiile cedării Nord-Vestului Ardealului către Ungaria horthystă. În 1946, a devenit studentă la Facultatea de Fizică din Cluj, iar 10 ani mai târziu se căsătorește cu profesorul universitar Tudor Bugnariu.

Din 1962, Dorli Blaga a lucrat la Institutul de Documentare Tehnică IDT, iar între anii 1967-1972 la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice, Comisia Plan Sinteză.

În 1972 a revenit la Institut unde a devenit redactor responsabil pentru publicaţia „Cercetare ştiintifica dezvoltare tehnologică”, publicaţie realizata pe baza documentelor UNESCO şi ONU.

Din 1991 a lucrat la Senatul României în calitate de expert cu documentaţia privind NATO, iar apoi în calitate de consilier parlamentar la cabinetul Preşedintelui Senatului din acea vreme, Oliviu Gherman.

Dorli a fost desemnată de tatăl său să îi administreze opera, toată activitatea extraprofesională a fost consacrata acestei datorii, efectuând toată munca de recuperare și valorificare a operei marelui filosof și poet.

Dorli a primit din partea Biroului Senatului Universităţii „Lucian Blaga” titlul de Senator de Onoare doamnei Ana-Dorica Bugnariu – Dorli Blaga.