„Ordinul Republicii” a fost înmânat, pe 15 noiembrie 2021, de către președintelui R. Moldova Maia Sandu, unor personalități de excepție, pentru contribuția pe care au avut-o la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, pentru spiritul civic de care au dat dovadă și pentru implicarea activă în viața societății.

Distincțiile au fost înmânate cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării și reprezintă un omagiu al muncii, talentului și excelenței acestor oameni, conform decretului semnat de președinte pe 15 octombrie 2021. 
 
„Ordinul Republicii” a fost decernat și unor mari personalități care astăzi nu mai sunt printre noi, în semn de apreciere a contribuției lor la constituirea Republicii Moldova ca stat independent, suveran și liber.
 
Tot ieri, Maia Sandu a înmânat distincțiile „Ordinul de Onoare” și „Meritul Civic” mai multor cadre didactice din diferite instituții de învățământ. Conform decretului, semnat pe 5 octombrie 2021, distincțiile au fost oferite profesorilor „pentru muncă prodigioasă în domeniul invățământului, corectitudine și profesionalism, pentru implementarea politicilor educaționale și merite deosebite în educarea tinerei generații”.
 
„Le-am mulțumit tuturor pentru abnegație și profesionalism și pentru optimismul și creativitatea cu care muncesc zi de zi. Vrem să construim un sistem educațional pe potriva provocărilor prezentului și viitorului. Vrem să construim o societate care prețuiește educația. Putem face acest lucru împreună, apreciind și încurajând munca profesorilor care își fac datoria cu multă dăruire”, susține președintele. 

„Ordinul Republicii”, înmânat mai multor personalități, 15.11.2021

„Ordinul Republicii”, înmânat mai multor personalități, 15.11.2021