31 March, 2017

Ziua Unirii, sărbătorită cu un concert la Cahul

Ziua Unirii, sărbătorită cu un concert la Cahul
FOTO: ieh.ro
Cu prilejul aniversării a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la Cahul va avea loc un concert extraordinar susținut de Mihai Mărgineanu și trupa sa. Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2017, la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul, începând cu ora 18:00.

Concertul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Cahul, Consulatul General al României la Cahul și Casa de Cultură a Studenților din Galați.

Mihai Mărgineanu este un cântăreț și compozitor român de muzică folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban. Unele piese sunt preluări ale unor cântece vechi românești, iar altele sunt creații proprii.

--Potrivit unui comunicat, proiectul are drept scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale comune ambelor maluri ale Prutului, cu accent pe tânăra generație, care prin educație și cultură își poate păstra identitatea națională, istoria și valorile spirituale românești. De asemenea, reprezintă și un prilej de aducere în actualitate a evenimentelor care au marcat Unirea Basarabiei cu România. Parlamentul de la București a decis recent ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională.

Pe 27 martie este aniversată și Ziua Mondială a Teatrului, prilej cu care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni îi va decerna o diploma de excelență domnului Gheorghe Mândru, directorul Teatrului Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” din Cahul pentru întreaga sa activitate în slujba promovării valorilor culturale românești în stânga Prutului.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER