Interpretul Iurie Sadovnic a decedat. Acesta s-ar fi împușcat. Tragedia s-a întâmplat astăzi, la orele amiezii, în sectorul Botanica al Capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei.

Potrivit lui Stati, cadavrul artistului a fost depistat de căre soția sa în această după-amiază, în jurul orei 14:20.

„În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani și-ar fi aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, în urma căreia a decedat. Soția victimei a comunicat că acesta  a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a gasit decedat. Arma era deținută legal de către bărbat. La examinare de către medicul legist, nu au fost depistate urme de moarte violentă, în afară de cele provocate de glonț. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a comunicat Stati pentru Deschide.md.

Înainte de a se împușca interpretul a lăsat un bilețel de adio în care scrie că a obosit de boli și nu vrea să fie pentru nimeni o povară.

Detalii: EXCLUSIV (FOTO) Biletul de adio lăsat de Iurie Sadovnic: „Nu vreau să fiu nimănui povară”

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în localitatea Jura, raionul Rîbnița, RSSM. A fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. A fost bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară. A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău. În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. A fost membru PCUS.

În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000) și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

Interpretul a cântat bine cunoscutele șlagăre: Dragă o Tee; Mândro, cui mă lași pe mine; Noi pace vrem; Demnitate și altele.