Începând cu data de 2 mai, anul curent, este permisă reluarea activităților teatral-concertistice. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi. În sălile de teatre sau la concerte vor fi ocupate doar 30% din locuri.

„Începând cu data de 2 mai am decis să permitem reluarea activității teatral-concertistice, dar cu capacitatea maximă de 30 % din numărul de locuri pentru spectatori. În funcție de evoluția situației epidemiologice ăn R.Moldova vom reveni la acestă decizie, în sens negativ, sau dacă dinamica se va menține una pozitivă, s-ar putea să revenim la această decizie pentru majorarea proporției de spectatori în sălile instituțiilor teatral concertistice”, a declarat Ciocoi. 

Totodată, premierul inerimar a anunțat că de pe 2 mai se reiau acțiunile culturale în aer liber.

„Totodată, tot începând cu data de 2 mai am decis să permitem desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber de către instituțiile teatral-coincertistice și de cinema, cele acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, evident cu respectarea măsurilor de sănătate publică de prevebire și control a Covid-19”, a menționat Ciocoi.